Bokföringskurs – start 16 mars 2020

Måndagar  kl. 17:00 – 19:30 under sex tillfällen

Green Innovation är ett projekt som finansieras av Västra Götalandsregionen, Fyrbodals kommunalförbund och Drivhuset Trollhättan. Vi vill uppmuntra entreprenörskap på landsbygden och därför erbjuds denna kurs kostnadsfritt för personer som uppfyller kraven. För att nå framgång som egen företagare är det viktigt att ha en god insikt i företagets ekonomi. Det viktigaste redskapet för ekonomistyrning och uppföljning av ekonomin är bokföring och bokslut. Därför erbjuder vi i samarbete med Hushållningssällskapet Väst en kurs där målet är att du ska kunna sköta den löpande bokföringen i ditt eget företag själv och ha förståelse för vad ditt eget bokslut ger dig för information och hur bokslutet är kopplat till deklarationen.

Denna utbildning är för dig som driver, eller som är i uppstarten av ett företag, och är bosatt eller verksam i någon av kommunerna Bengtsfors, Dals-Ed, Färgelanda, Mellerud, Munkedal, Vänersborg, Åmål eller Årjäng.  

Kursstart: 16 mars kl. 16.45 

Kurstillfällen: 6 gånger med uppehåll för påsk, 16/3, 23/3, 30/3, 6/4, 20/4, 27/4 

Tid: 17.00-19.30

Plats: Vänerparken 13, Vänersborg

För vem? Egenföretagare eller personer i uppstart av företag bosatta i någon av kommunerna Bengtsfors, Dals-Ed, Färgelanda, Mellerud, Munkedal, Vänersborg, Åmål eller Årjäng. 

Kostnad: Kostnadsfritt om man uppfyller kraven (originalkostnad är 2900 kr + moms)

 

Anmälan och frågor

Har du frågor om kursen? Skicka ett mail till jessica.ljungberg@drivhuset.se så svarar vi så snart vi kan. Vill du anmäla dig klickar du på knappen ”ANMÄLAN” till höger och fyller i dina uppgifter. Du får sedan ett bekräftelsemail. Det finns ett maxantal platser så anmäl dig snarast om du vill säkra en plats. 

Anmälan är bindande och gäller från och med ni har fått ett en bekräftelse via mejl från oss. Vid ogiltig avbokning debiteras 500 kronor.

Sista anmälningsdag är en vecka innan kursstart.

Varmt välkommen!

Drivhusets starta eget-utbildning start 10 mars 2020

Är våren 2020 tillfället då du verkligen uppfyller din dröm om att starta eget, eller i alla fall kommer en bra bit på vägen?

Om svaret är ja borde du ta chansen att gå Drivhusets starta eget-utbildning! Under sex tillfällen går vi igenom grundläggande kunskaper du behöver som företagare – affärsutveckling, marknadsföring, bokföring, ekonomi och mycket annat.

Denna utbildning passar dig som är helt ny i företagardjungeln. Förutom att gå utbildningen som är 6 x 3 timmar kommer du dessutom få personlig stöttning och coachning av våra entreprenörscoacher. 

När? Start 10 mars kl 15-18 och följande fem tisdagar 

Var? Högskolan Väst samt ett tillfälle på Innovatum

För vem? Alla som är intresserade av att starta eget

Kostnad: 450 kr

Sista anmälan: 3 mars   

UPPLÄGG

Utbildningen pågår under sex tillfällen med start 10 mars 2020. Varje tillfälle pågår under 3 timmar mellan kl. 15-18 på tisdagar. Varje tillfälle har en eller två specifika teman och många av tillfällena är uppbyggda i workshop-format för att du som deltagare ska lära dig så mycket som möjligt och kunna applicera kunskaperna på ditt egna företagande. Föreläsare är både entreprenörer från Drivhuset och även externa personer från tex SEB, Fortnox osv. 

DELTAGARE

Är du en driven person som är sugen på att äntligen ta steget att starta eget så är detta kursen för dig. 

Ingen förkunskap inom affärsutveckling behövs, enbart viljan att utveckla något. Kursen kostar 450 kr och då ingår affärsutvecklingslitteratur, fika och samtliga utbildningstillfällen. Anmälan är bindande. Läs mer via knappen ovan. 

EFTER UTBILDNINGEN

Verktygen och teorierna från utbildningen kommer göra att du blir mer självsäker i ditt företagande. Du kommer få grundläggande kunskaper inom affärsutveckling, markandsföring, bokgöring och företagsekonomi. Du kommer också få personlig coachning av Drivhusets entreprenörscoacher som själva driver företag. 

Under utbildningens gång presenteras du även för andra aktörer som kan hjälpa dig framåt i ditt företagande.